Preizkusite novo različico: COBISS+
 Vzajemna baza podatkov: COBIB.SI - Vzajemna bibliografsko-kataložna baza podatkov (Štev. zapisov: 5.106.317)

Izbrani zapis       število izposoj: 6  info o številu izposoj    trajna povezava

AvtorTekavec, Ksenija
Naslov Kadrovski procesi v podjetju Inde d.o.o. Sevnica : diplomska naloga / Ksenija Tekavec
Vrsta/vsebinatype of material diplomsko delo
Jezikslovenski
Leto2006
Založništvo in izdelavaNovo mesto : [K. Tekavec], 2006
Ostali avtorjiMihelič, Anton
Fizični opis66 f. : graf. prikazi ; 30 cm
OpombeMentor Anton Mihelič
Bibliografija: f. 63
Povzetek ; Summary
Diplomska naloga, Ekonomska šola Novo mesto, Višja strokovna šola
Predmetne oznakeZaposlovanje - Kadrovska politika - Diplomske naloge
Predmetne oznake (nekontrolirane)zaposleni / motiviranje / invalidi / delovna upešnost / podjetja / vodenje / kadrovska politika / izobraževanje / Inde d.o.o.
UDK331.4(043.2)
PovzetekDiplomska naloga je sestavljena iz treh poglavij. V prvem delu bralca seznanimo s pojmom kadrovski viri. Nadaljuje se z opredelitvijo in prikazom vloge kadrov in vloge vodenja za izvajanje kadrovskih procesov in pravilnega upravljanja kadrov. Ustrezno vodenje bistveno vpliva na dejavnost in strategijo podjetja. Prvi del se konča z obdelavo celotnih kadrovskih procesov. Predstavimo aktivnosti načrtovanja, razporejanja, razvoja kadrov, izobraževanja, usposabljanja in nagrajevanja zaposlenih. Vstopamo v procese, pri katerih je osnovni dejavnik človek in njegova motiviranost za uspešno opravljanje nalog. Od stopnje motivacije je odvisno osebno zadovoljstvo delavca. Drugo poglavje govori o kratki predstavitvi dejavnosti invalidskega podjetja Inde d.o.o. Sevnica. Zaposleni so opredeljeni po spolu ter izobrazbeni in starostni strukturi. Za invalidsko podjetje je značilno, da je izobrazbena struktura zaposlenih invalidnih oseb zelo nizka. V nadaljevanju so predstavljeni kadrovski procesi v podjetju Inde d.o.o. Sevnica. V podjetju za izvajanje kadrovskih procesov predvsem sodeluje strokovni vodja. Za usposabljanje invalidnih in drugih težjih zaposljivih oseb je zaposlen strokovni tim, ki ga sestavlja socialni delavec in terapevt. V okviru praktičnega dela oziroma zadnjega dela diplomske naloge je izdelana tudi anketa o zadovoljstvu zaposlenih v podjetju. Raziskava anketnega vprašalnika je pokazala, da so v podjetju povprečno zaposleni ljudje, ki so zadovoljni s svojim delom in organiziranostjo družbe.
COBISS.SI-ID17070647

Zaloga v knjižnicah

Prikaz kataloga:  

info Izberite knjižnico in preverite, ali je izvod dejansko prost za izposojo!
Št. Ime institucije/knjižnice Kraj Akronim Namenjeno izposoji Preostala zaloga
Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Novo mesto SIKNM 001availability v čitalnico: 1 izv. Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto