Preizkusite novo različico: COBISS+
 Vzajemna baza podatkov: COBIB.SI - Vzajemna bibliografsko-kataložna baza podatkov (Štev. zapisov: 5.091.079)

Izbrani zapis trajna povezava

AvtorSlabe, Anamarija
Lampič, Barbara
Juvančič, Luka
Naslov Potenciali ekološke pridelave za trajnostno lokalno oskrbo s hrano v Sloveniji / Anamarija Slabe, Barbara Lampič, Luka Juvančič
Drugi nasloviOrganic production potentials for sustainable local food supply in Slovenia
Vrsta/vsebinatype of material članek - sestavni del
Jezikslovenski
Leto2011
Fizični opisstr. 93-109 : Ilustr.
OpombeBibliografija: str. 108-109
Izvleček ; Abstract
Predmetne oznake (nekontrolirane)agrarna geografija / kmetijstvo / ekološko kmetijstvo / trajnostni razvoj / sonaravni razvoj / oskrba s hrano / Slovenija / agricultural geography / organic farming / agriculture / sustainable development / food supply / Slovenia
UDK631.147:351.778.2(497.4)
Druge klasifikacije
5-404 (FRASCATI)
Doi/ISAN10.4312/dela.36.5.93-109
URLhttp://revije.ff.uni-lj.si/Dela/article/view/dela.36.5.93-109/704
http://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:DOC-EWEREH3D
URNURN:NBN:SI:DOC-EWEREH3D
PovzetekV prispevku je predstavljena ocena potencialov ekološke pridelave za trajnostno lokalno oskrbo s hrano. S pomočjo rezultatov obsežne terenske raziskave med ekološkimi kmeti smo analizirali obstoječo domačo ekološko pridelavo za trg po vrstah pridelkov in tržnih poteh. Definirali smo glavne prednosti in pomanjkljivosti, ki odločilno vplivajo na razvoj slovenskega trga ekoživil ter posebej izpostavili prostorske razlike. Na osnovi raziskave ocenjujemo, da je v ekološki pridelavi velik neizkoriščen potencial za trajnostno lokalno oskrbo s hrano v Sloveniji.
The paper is presenting the assessment of organic production potentials for sustainable local food supply. Using the results of extensive field research among organic farmers, we analyzed the existing organic production for the market by the type of products and marketing channels. We defined the main strengths and weaknesses critical to the development of the Slovenian market for organic food, and highlighted spatial differences. We estimate that, especially in the organic production, there is a large untapped potential for sustainable local food supply in Slovenia.
COBISS.SI-ID47798882
Glej publikacijo TI=Dela ISSN: 0354-0596.- [Št.] 36 (2011), str. 93-109

info Dostopna je elektronska verzija dokumenta ali pa gre za elektronski vir